On the Road

On the Road

Day-6-21-6-Thursday

Nordkapp 2012Posted by Arthur 2012-06-21 17:51

Vanmorgen op bij het krieken van de dag. Het zonnetje speelt nog verstoppertje met de wolken en het is wel bijna 7 gr., bijna zwoel voor Finse begrippen. Ik ga nog even voor het ontbijt want ik heb geen flauw idee of ik nog 150 kim gravel ga krijgen vandaag. Op de topo kaart van Finland die ik op mijn Garmin heb maakt het geen verschil in kleur ofzo. Eerst nog maar even een flink pannetje Cup-a-Soup voor het ontbijt en een litertje of wat rooibos. Ik heb nog een restje Zweedse Kokcaffe van neef Eddy, maar ik zie dat er gaatjes in de zak zitten. Dit is na het toch even geprobeerd te hebben alleen nog maar goed voor de planten. Dan maar rooibos. Maar daar moet je als fietser wel vreselijk van pissen, dus niet een lekkere doorrijden maar thee.

Dan als het steeds wissellend droog en soms even zonnig is hoor ik terwijl ik mijn tent aan het afbreken ben een auto het weggetje van de hut inrijden. Er stapt niemand uit en dat is vreemd. Het is een oud wagentje en ik kan niet zien wie erin zitten. Na een poosje hoor ik een kettingzaag aangaan. Ik groet twee mannen die met de berkenstammetjes aan de slag zijn gegaan. Ook zij hebben even gewacht tot het droog was. Een heeft een petje en de ander een vreemde volle ringbaard, in mijn gedachte heten ze dan al Flo and Eddy, de excentrieke muziekanten die begin jaren 70 al met Frank Zappa door Europa tourde. Ik heb uit betrouwbare bron dat ze toen Griekenland al niks vonden. Ik noem Flo and Eddy profeten waar beter naar geluisterd had moeten worden.

Ik loop op hen af om een praatje te maken, Flo met de ringbaard blijft naar de grond kijken en heeft duidelijk niet alle 7 kettingzagen op een rijtje. Eddy geeft op mijn vraag in het engels: "what is the weather doing today" het wel overwogen antwoord: "Looks like rain" en op de vraag hoever het is naar de beschaving moet hij me het antwoord schuldig blijven. Waarschijnlijk weten ze ook niet waar Griekenland ligt. "Lucky Bastards".

Als ik alles bij elkaar heb moet ik toch maar gaan fietsen ondanks de kou en de regen. Nog een kilometer of 15 van gravel waarvan de toplaag door de zware regen flinke scheuren heeft opgelopen en het zand aan de zijkant wat zacht begint te worden. over deze 15 kilometer doe ik bijna 2,5 uur omdat ik op de steile hellingen gewoon doorslip met het achterwiel. ieder moment verwacht ik Ari Vataanen om de bocht te zien komen in zijn fameuze vierwiel drift. Op dit soort wegen heeft de 3 voudig rally kampioen het geleerd. Voor mij is de lol er al bijna vanaf. Het eerste stuk asfalt is ook niet veel beter veel gaten en scheuren en even achter over leunen op de ligfiets is er niet bij. de plassen moet je ook zien te vermijden. eronder kan een gat van 20 cm schuil gaan waarin je eerst je voorvork aan gort rijdt om vervolgens keihard met je voortanden op het stuur te slaan.

Ik ben dan ook blij verrast als ik langs de kant van de weg een bordje voor koffie zie. Ik stap af bij Regina en Sergei Dudko, die een soort van herbergje runnen in een oude school. achter blaffen 12 slede honden uit Kamchatka (Sergei is uit de Oekraiene en weet waar hij het over heeft) Ik bestel maar koffie en op aanraden ook nog Lazagna en een ijskoude cola. Daarna moet ik eerst alles horen over de Finse winter oorlog tegen de Russen en hoe mooi het hier is in de winter. [ http://www.taigamaja.fi ] verrassend aardige authentieke mensen. Als we zitten te praten lijkt het zonnig buiten. Maar bij vertrek is het weer gaan regenen. Na nog een paar uur zwoegen met teveel jassen aan kom ik in de plaats Liekse en ben internettend alweer een paar uur bezig.

Als ik bij de ABC in Liekse weg ga heb ik nog maar een schamele 72 km gereden. Regen heuvels en gravel hebben het gemiddelde niet echt opgeschroeft tot ongekende hoogten. Dus ik moet regen of niet nog even wat proberen erbij te klokken. Om 8 uur ga ik weg bij de ABC en het ziet er aanvankelijk goed uit. Totdat het weer gaat plenzen. Na een half uur van deze elende klaart de lucht op en kan ik lekker gaan rijden. Totdat ik een bord zie met iets van 27 Km en een hoop gravel op de weg. Deze 27 Km hebben me dik 3 uur gekost en samen met nog een uurtje extra ben ik toch nog op een respectabele 125 uitgekomen.

Prima camp gevonden en weer het ritueel van pasta en rooibos. Het is inmiddels nog maar 5 graden en vanavond ga ik ook mijn waterdichte buitenzak nog om de slaapzak doen anders trek ik het niet meer.
Morgen is een feestdag i.v.m midzomer feest, en dan zullen alle winkels wel dicht zijn, dus heb ik in Liekse vanmiddag al weer genoeg ingeslagen om de aankomende 3 dagen door te komen als het nodig is.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by marjolein 2012-06-22 17:43

Arturo,

klinkt allemaal weer heel avontuurlijk en geweldig die elementen waarmee je te dealen hebt....laat die office documenten maar even voor wat ze zijn ...ech nie boeiend....:-)

Posted by Arthur 2012-06-22 12:59

Nou iedereen bedankt voor de reacties, en gelukkig is het vandaag alweer een beetje droog maar er hangt nog regen in de lucht.

Posted by Jeffry Turfboer 2012-06-22 09:32

Die winter plaatjes zien er goed uit, zag ook nog een plaatje van rafting, misschien is dat een beter idee met al die regen dan fietsen? ;-)

Gave schrijfstijl trouwens, veel humor, dat kan ik wel waarderen :-)

Zoals beloofd is het vrijdag projectdag, dus een kleine update van Werkplek 2.0:

De AppSense offertes zijn binnen, dinsdag gaan we ze in de stuurgroep bespreken. Ik verwacht nog steeds dat we, als je weer terug in idem regenachtig Nederland bent, we lekker van start kunnen gaan.

Met behulp van Ron is die scan op alle Office documenten eindelijk klaar. Na wat zwoegen in SQL ook de interessante feitjes boven water gekregen. Meer dan 2,6 miljoen bestanden gescand waarvan 91,5% probleemloos werkt. Betekent natuurlijk wel dat er nog enkele tienduizenden bestanden zijn met aandachtspunten. Ook dit gaan we dinsdag in de stuurgroep bespreken hoe we hiermee omgaan. Volgende week vrijdag zal ik dat weer in de weeksamenvatting op je blog posten.

Verder lopen de andere projecten gestaag door, druk bezig met de offertes voor het datacenter project en met het afronden van de Exchange migratie. Die laatste willen we volgende week afronden, vandaag om 14:00 start de migratie van je gewaardeerde Franse collega's ;-) Extra spamfiltertje is ook binnen, daar kunnen we volgende week ook lekker mee aan de slag.

Al met al genoeg te doen, en ik moet zeggen dat het lezen van je blog een welkome afwisseling is tussen al het project gemanage, het schrijven van notulen en het bijhouden van allse lijstjes. Ik kijk alweer uit naar je volgende post!

Hou vol en geniet ervan!

Greetz,

Jeff

Posted by Bas 2012-06-22 07:40

Poeh... klinkt heftig allemaal, wel weer divesre 'unieke' ervaringen rijker! Mare... respect hoor, hopelijk klaart het nog een beetje op de komende dagen / weken. Succes en natuurlijk veel plezier!