On the Road

On the Road

Day 2-17-6-Sunday

Nordkapp 2012Posted by Arthur 2012-06-17 10:30

Na een korte nachtrust met twee wild vreemde heren in een weer bijzonder benauwde "cabin" ben ik er vroeg uit gegaan om het ontbijt buffet te gaan evalueren.
De zon schijnt met bruut geweld de eetzaal in. Hoewel omringd door brutaal dringende bejaarden en schreeuwende kinderen heb ik gelijk het idee dat de vakantie nu pas echt begonnen is.


Voor het ontbijt moet je een ticket inleveren. Bij het inchecken heb ik er 4 gehad, twee keer ontbijt, één lunch en diner. De totale kosten voor deze 4 toegangs bewijzen tot de hemel waren slechts 50 euro. Het behoeft geen toelichting dat dit niet allemaal 3 sterren maaltijden zullen gaan zijn.
Wel zitten er toch een paar gastronomische nuggets tussen. De broodjes zijn vers en de kaas is OK. Lekker zijn ook de mini chocolade muffins.
De koffie is ronduit smerig en kan zonder enige twijfel de strijd aan met het "Oostduits/Finse" benzine station vlak voor de Noorse grens, waar ik eens een wel heel erg slecht bakkie kreeg, en het jaar erna uit dezelfe pot nog één.
Finland is gewoon geen koffie land, dus ik leg me er bij neer en probeer te genieten van de dingen die ze wel goed doen. Na 16 mini chocolate muffins gooi ik de culinaire handdoek in de ring en ga eens kijken wat er vandaag nog meer te beleven valt aan boord.

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ben 2012-06-21 10:01

He die Arthur,

Waar blijft het bijwerken van je blog. Je fietst volgens mij met prachtig weer maar laat ons ook dit jaar weer meegenieten.

groetjes van Ben die wacht op je foto's en filmpjes

Posted by Robert 2012-06-19 09:44

Hoi Art,Rust nog even goed uit en kijk of er op de boot wel goede Cola te vinden is, dat werkt ook wel als caffeïne bron. Have fun!Robert

Posted by Mees 2012-06-18 21:47

Hi Arthur,

ik ga met belangstelling je fietstocht volgen en ben erg benieuwd naar het stuk ICT.

Heb de ICT routeboekjes met name voor het stuk Duits-Duits grens die wij over twee weken richting Berlijn gaan fietsen. 

Is het niet een *kuch* leuk idee voor je ouwe marinehart om een Murmansk-detour te overwegen ?

Ik wens je veel plezier onderweg, hoop dat je materieel heel blijft en dat het een beetje droog blijft.   

Mees.

Posted by cyrene.randonneur 2012-06-18 16:23

Dag Arthur,

Nog geen twee dagen onderweg en nu al klagen over de koffie. Ik wens je een goede fietstocht toe en veel fietsplezier. Over de klimatologische omstandigheden praten we niet, want die horen er gewoon bij. Hou ons op de hoogte zoals we dit van jou gewend zijn.

met vriendelijke groet,

Jos

Posted by Jeffry Turfboer 2012-06-18 12:18

Hey Arthur,

ik ben je vrijdag helaas misgelopen bij je vertrek, dus bij deze alsnog een hele goeie reis! Geniet ervan en doe voorzichtig :-) (of andersom ;-) )

Greetz,

Jeff

PS: Als je die chocolade muffins op de terugweg tegenkomt mag je ze hier wel een keer uitdelen ;-)

Posted by Neef Eddy 2012-06-17 10:49

Zie nu pas deel 2 en raad je nog steeds een eigen brouwsel aan!

Tip; neem je bidon mee naar de eetzaal, een natte ondergrond werkt effectief tegen bejaarden met stok en rennenden kinderen.

Posted by Mikey downunder 2012-06-17 10:40

Jij als mede koffie genieter moet dan toch echt een keer downunder komen, koffie altijd prima van kwaliteit!