On the Road

On the Road

...und kein weg ist zu weit

Cannonball Ride 2013Posted by Arthur 2013-08-10 11:52

In de verte zie ik een zwart walmende bestelbus rijden, Taxi Loddeke staat er op, de naam roept meer associaties op met een kinderdagverblijf dan met een taxi service. Een ding hebben ze wel goed gezien bij “Ihre Familie Loddeke”, Zij weten het al .....und kein Weg ist zu Weit!! meld het bijschrift op het aftandse busje.

Ook de laatste dag is wederom weer zonnig. Het licht in Duitsland lijkt feller dan in Zweden of zou dit iets met die 9 of 10 buffet pilzen van gisteravond te maken kunnen hebben? Langzaam naar ontbijt om de rijen weer te omzeilen en zorgen dat je niet vergast wordt door ongeduldige automobilisten die bij het ontschepen op het autodek bijna niet meer kunnen wachten tot ze van boord mogen en ruim van te voren de motor alvast starten. Als allerlaatste ga ik van boord, er is dan geen auto meer te zien. De nieuwe containers worden alweer naar binnen gereden. Buiten zit ik heerlijk in de zon te wachten tot mijn vrouw me op komt halen. Wat heb ik het toch goed getroffen met haar. Het is dik 600 km heen en evenzoveel kilometers weer terug. Een flinke afstand alles bij elkaar.

Alles bij elkaar was het weer een geweldige ervaring. Iets minder lange dag afstanden gereden dan aanvankelijk gedacht, en dit heeft zeker niet aan de fiets gelegen want de M5 Carbon High Racer is niet alleen super licht en uitermate stijf maar ook nog eens uitermate comfortabel als reisfiets. Heb in mijn beleving ook intenser genoten van het prachtige weer en de reeks aan fraaie figuren die ik onderweg ontmoet heb. Veel heb ik er in het blog genoemd en over geschreven maar er zijn nog talloze ontmoetingen geweest waarvan geen melding. Het fietsen is vaak een peulenschil vergeleken bij het opleveren van een dagelijks blog. Ik doe dat graag en heb op deze manier tijdens de reis contact met de buitenwereld en kan mijn ervaringen met anderen delen. Ieder jaar kom ik weer meer te weten over Scandinavië en kan iedereen van harte een vakantie aanraden naar één van deze prachtige landen. Mocht er toch per caravan of camper gereisd worden kijk dan extra goed uit voor de eenzame fietser.

Ik hoop dat ook dit jaar mijn blog voor sommigen weer een aanzet kan zijn om ook eens met de fiets eropuit te trekken, hoeft niet ver te zijn want in ons eigen Nederland is het avontuur ook nog te vinden als je goed zoekt. En bedenk : “.....und kein Weg ist zu Weit!! ”

  • Comments(8)//blog-01.roadworkx.com/#post68